Limbi:

Acest site este creat folosind datele Wikimapia. Wikimapia este un proiect de hărţi, deschis, colaborativ, cu contribuţia unor voluntari din întreaga lume. Acesta conţine informaţii despre 32405195 şi evidenţa acestora Află mai multe despre Wikimapia şi ghiduri de oraş.

Bucureşti - comentarii recente:

  • SC Griro SA- "Intreprinderea de utilaj chimic Grivita Rosie" (1961), Mihaela (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Buna ziua, De unde ati aflat ca a fost infiintata in anii '50? Ma intereseaza cand s-au construit clubul CFR "Grivita rosie" si Turnul Griro. Am gasit o insigna cu clubul sportiv CFR Grivita Rosie cu anii '49 - '59. dar nu stiu sigur daca atunci a fost construita si cladirea.
  • Cartierul Metalurgiei, alex923 a scris acum 8 ani:
    Aceasta locatie nu mai exista: http://www.metalurgieipark.ro/
  • Sere, alex923 a scris acum 8 ani:
    Aceasta locatie nu mai exista: http://www.metalurgieipark.ro/
  • Str. Căderea Bastiliei, VS (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Fosta stradă a Cometei. Pe colțul cu Piața Romană, unde acum se află clădirea ASE-ului, erau casele Cleopatrei Leca, faimoasă femeie de moravuri mai ușoare din București, printre amanții căreia s-a numărat și Mihai Eminescu, care a imortalizat strada în poemul „Pe lângă plopii fără soț”.
  • Cămine U, milea a scris acum 8 ani:
    Complex de camine construit pe vremea comunistilor (intre 1980 - 1984) special pentru cazarea studentilor straini. Conditiile de aici (garsoniere compuse din camera de zi, bucatarie cu racord la reteaua de gaz si baie proprii, complet mobilate) erau net superioare celor din restul caminelor. Dar si tarifele de cazare erau pe masura (peste 180 USD / luna, fata de 50 lei pentru studentii romani).
  • Scoala Generala Nr. 86, Sorin Stelea (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Fost elev intre 1965-1969
  • Secţia 24 Poliţie, RALUCA (vizitator) a scris acum 8 ani:
    as dori sa se ia masuri in privinta restaurantului Floreal nu suntem obligati sa ascultam muzica toata noaptea de la petreceri.......si langa....se fac mici si ne intra fumul in case......si este o masina parcata nonstop si pune toata ziua muzica... 10 CEP buc VA ROG SA SE IA MASURI
  • Statia Bd. Decebal / Dristorului linia N104, 104,70, 79, 92, Laura (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Nu ne aude nimeni
  • Statia Bd. Decebal / Dristorului linia N104, 104,70, 79, 92, Loreta (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Era chiar pe b dul Unirii chiar in rond la trecerea de pietoni
  • Statia Bd. Decebal / Dristorului linia N104, 104,70, 79, 92, Marin (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Asa este. Va multumim
  • Statia Bd. Decebal / Dristorului linia N104, 104,70, 79, 92, Ilie (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Buna ziua. Va rugam sa mutati statia masinii 104 din Bd.Decebal acolo unde era prima data. Acolo unde face legatura cu str ion voinescu care duce la policlinica vitan . Vis a vis de cea din partea opusa . Ati face un mare bine tuturor. Va multumim
  • Bloc comunist, milea a scris acum 8 ani:
    Nu bloc comunist (desi seamana izbitor "pe dinafara" cu un camin studentesc), ci un centru de anchete precum acela al Securitatii care a functionat in fosta cazarma Malmaison din Calea Plevnei. Acesta apartine de Politia Romana si este sediul Directiei Cercetari Penale, care la subsol adaposteste celebrul arest "Catanga".
  • Bulevardul Unirii, milea a scris acum 8 ani:
    "Bulevardul Ceaulişta", după cum a fost "botezat" de românii mai hâtri.
  • Muzeul National al Ţăranului Român (1912-1941 construita cladirea, 1990 infiintat muzeul), milea a scris acum 8 ani:
    Pe timpul comunismului a fost desfiintat, cladirea adapostind muzeul de istorie a PCR. Reinfiintat in 1990.
  • Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, milea a scris acum 8 ani:
    Casa Scoalelor in perioada interbelica.
  • Libraria Editurii Pedagogice, milea a scris acum 8 ani:
    Fostul Minister al Instructiunii Publice, in perioada interbelica.
  • Intrare toaletă publică subterană interbelică abandonată, Cronicarul hazliu (vizitator) a scris acum 8 ani:
    Aceasta, împreună cu aceea din Calea Griviței la intersecția cu Mircea Vulcănescu, au dat numele neoficial al prelungirii Bd. Dacia, construit la ordinele lui Ceaușescu, pentru a avea o cale de acces directă spre Palatul Cotroceni. Încă înainte de finalizare, această porțiune de bulevard a fost denumită de bucureștenii mai șugubeți „La doi căcați” sau, mai decent, „Bulevardul celor două closete”.
  • Cladire de birouri si Consiliul National al Inteprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, milea a scris acum 8 ani:
    Fostul sediu al Min. Apararii Nationale in perioada interbelica, dupa cum reiese dintr-o harta a Bucurestiului din 1930. Vis-a-vis de acesta, dincolo de Piata Walter Maracineanu, era cladirea Operei.
  • STB- Depoul Victoria, milea a scris acum 8 ani:
    Deoarece Bucurestiul nu are inca o sala de spectacole de nivel european, Festivalul George Enescu desfasurandu-se in sala Ateneului Roman, mult prea mica pentru un asemenea eveniment, sau in sali cu o acustica necorespunzatoare (precum Sala Palatului, gandita ca o sala pentru congrese, nu pentru concerte), mai multi artisti straini, intre care si dirijorul Zubin Mehta, si-au exprimat dorinta ca si acest festival sa aiba parte de o sala corespunzatoare, la nivelul prestigiului de care se bucura festivalul. Guvernul si reprezentantii Primariei Bucuresti au stabilit ca amplasamentul cel mai potrivit pentru aceasta este acest teren, al fostului depou de tramvaie. Aici se poate construi atat sala, cu dimensiuni corespunzatoare, cat si spatiile de parcare pentru 1500 - 2000 autoturisme, cat se preconizeaza ca vor veni la spectacole de o asemenea anvergura. In plus, beneficiaza de o pozitie centrala si de acces la metrou si mai multe trasee ale transportului de suprafata.
  • bl.36 , Georgelu (vizitator) a scris acum 8 ani:
    gresit