Limbi:

Acest site este creat folosind datele Wikimapia. Wikimapia este un proiect de hărţi, deschis, colaborativ, cu contribuţia unor voluntari din întreaga lume. Acesta conţine informaţii despre 32402924 şi evidenţa acestora Află mai multe despre Wikimapia şi ghiduri de oraş.

Bucureşti - comentarii recente:

  • Autogara Rahova, ciuciu a scris acum 2 ani:
    Desființată și demolată în 2022 (!). Motivul oficial a fost lipsa curselor (!!)...
  • Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Reason (vizitator) a scris acum 2 ani:
    Tu nici măcar nu cunoşti domeniul dacă nu vezi legătură dintre materii. Nu eşti inginer, eşti doar un utilizator de calculator.
  • Fabrica de bauturi "Zarea", milea a scris acum 2 ani:
    „Fabrica de coniac și șampanie Zarea” a avut înaintea privatizării și depozitul din incinta Fortului 3 Otopeni, unde se înnobila (învechea) coniacul. Butoaiele din lemn de stejar în care era păstrat (la „baricat”) erau rostogolite zilnic prin curtea acelui depozit, simulând astfel „tangajul” corăbiilor din trecut, în care se producea același efect în urmă cu sute de ani, în țara sa de origine, Franța.
  • Teatrul Masca, milea a scris acum 2 ani:
    Clădirea este cunoscută în prezent ca aceea a Teatrului Masca, deși teatrul nu mai funcționează aici de ani buni. Numele inițial al clădirii a fost Casa de Cultură (sau cinematograful) “Înfrățirea între popoare”, portalul intrării principale fiind flancat de busturile lui Marx și Engels. Casa de Cultură a fost construită în anul 1953 după planurile arhitectului Nicolae Porumbescu și redă intr-o manieră interesantă stilul arhitectural agreat în acea perioadă, realismul socialist. Aceasta presupunea revenirea la stilul clasic, curent promovat de Uniunea Sovietică. Clădirea face de fapt parte dintr-un întreg mult mai mare, în care sunt integrate și așa numitele blocuri staliniste din ambele părți, împreună creând un complex în care clădirea teatrului este punctul central.
  • Teritoriul F.E.A. (Fabrica de Elemente de Automatizări(desfiintata), Noi (vizitator) a scris acum 2 ani:
    Undeva in orasul Braila (pt cartea de munca)
  • Blocul "Romarta Copiilor" si sediul central al BRD, milea a scris acum 2 ani:
    Înainte, când la parterul acestui bloc a funcționat magazinul „Romarta Copiilor”, acesta avea spații comerciale și la subsol. Odată cu transformarea acestuia în sediu de bancă, subsolul a fost acoperit complet, astăzi adăpostește visteria băncii. Documentele vremii spun că la săparea fundației imobilului, în anul 1964, a fost interceptat un tunel care pornea de la fosta biserică Sărindar, amplasată pe locul actualei terase a Cercului Militar.
  • Fostul "Azil de copii orfani Elena Doamna", milea a scris acum 2 ani:
    În prezent (2022) este în renovare și, după ce va fi readus la aspectul inițial (pereții exteriori cu cărămidă vizibilă, nu cu tencuiala de culoare gri închis cu care a fost acoperit în perioada comunistă) este planificat să adăpostească spații de învățământ pentru mai multe facultăți ale Universității din București.
  • Caminul P21, fata de la parter (vizitator) a scris acum 2 ani:
    nu mai sunt viata
  • pod de otel, ciuciu a scris acum 2 ani:
    demolat înainte de plandemie (2019)
  • Energomontaj SA, milea a scris acum 2 ani:
    Trustul Energoconstrucția avea ca obiect de activitate construirea termocentralelor. Cele de la Rovinari (sau Rogojelu, unde este amplasată de fapt) cu o putere de 1320 MW și Turceni, cu 2650 MW puteri instalate, alături de altele mai mici (Halânga - 50 MW, dar avea și 6 cazane de abur de 420 tone/oră pentru Combinatul ROMAG, producător de apă grea pentru centrala nucleară de la Cernavodă, Craiova II - Șimnic - 930 MW electrici + energia termică pentru rețeaua de termoficare a mun. Craiova, în totalitate, și cele de termoficare din Tg. Jiu și Timișoara, desființate încă înainte de anul 2000, fără să fi fost finalizate) au fost construite de acesta. În ultimii ani însă, CET-urile (mai ales cele pe cărbune) au început să fie închise și demolate sau vândute unor profitori străini, astfel că scopul acestui trust de construcții a dispărut, iar trustul a fost desființat.
  • Pod, milea a scris acum 3 ani:
    Primul pod construit aici (după 1880, odată cu prima regularizare a cursului Dâmboviței prin desființarea morilor de apă, îndreptarea meandrelor și adâncirea albiei majore sub forma unui canal de 6 m adâncime) s-a numit Podul Senatului.
  • Seminarul Teologic Liceal Ortodox, milea a scris acum 3 ani:
    Înainte de 1948 aici funcționa Institutul Teologic. După instaurarea regimului comunist, acesta a fost mutat în clădirea fostei Școli Normale de Băieți (denumirea de atunci a liceului pedagogic pentru băieți) din str. Sf. Ecaterina, sub Dealul Mitropoliei, iar aici s-a mutat Seminarul Teologic Ortodox, care își avea sediul lângă Fabrica de Bere Bragadiru (Rahova), unde apoi s-a înființat Academia Tehnică Militară.
  • Grupul Şcolar Industrial Timpuri Noi, fosta Școala Ciocanul, milea a scris acum 3 ani:
    Fosta Școală de meserii Ciocanul (înființată, se pare, de comunitatea evreiască), în vremurile comuniste (după naționalizarea de la 11 iun. 1948) a fost organizată ca Liceul Timpuri Noi. Desființată după 1990, astăzi a ajuns o ruină.
  • Palatul National al Copiilor si Elevilor (1985), milea a scris acum 3 ani:
    În incinta clădirii se află și showroom-ul (magazinul) comerciantului de telescoape și alte instrumente astronomice Astrolife.
  • Cupola observatorului astronomic al Palatului Copiilor, milea a scris acum 3 ani:
    Observatorul de aici este dotat cu un telescop cu oglinda principală de 50 cm diametru, de aceeași mărime cu acela de la Observatorul Astronomic al Academiei Române, de pe str. Cuțitul de Argint, lângă Parcul Carol I.
  • Mega Image, milea a scris acum 3 ani:
    În prezent adăposteşte un magazin Mega Image.
  • 8b'4, Fabian (vizitator) a scris acum 3 ani:
    Acest sector cadastral are o suprafata de 7857.65 m
  • McDonald's Colentina, milea a scris acum 3 ani:
    Pe locul acestuia era „Talciocul de la Doamna Ghica”, până să fie mutat în Valea Cascadelor, cart. Militari.
  • Ceas, milea a scris acum 3 ani:
    În fiecare zi, la ora 10:00 intona melodia piesei corale „UTC-iștii de azi, comuniștii de mâine”...
  • Camin S.C. Prospectiuni S.A., milea a scris acum 3 ani:
    Căminul de nefamiliști al Depozitului PECO Băneasa (care se găsea pe terenul unde acum este Petrom City), cumpărat în anul 1987 de fosta IPGG, actuala S.C. Prospecțiuni S.A., pentru cazarea pe timp de iarnă (când nu se efectuau operațiuni în teren) a propriilor angajați retrași la sediul din București.